Поздрав драги седмаци. На почетку ове школске године бавићемо се обликом и линијом. За овај задатак од прибора су вам потребни лист из блока, оловке, бојице или фломастери.  Ваш први задатак је да направите слободну композицију, само уз помоћ ликовних елемената, облика и линије. То не треба да буду препознатљиви облици  у смислу некаквог пејзажа, предмета или нечијег портрета, већ потпуно слободна, апстрактна форма. Ослободите машту и потпуно се препустите да вас сам цртеж води, градите композицију онако као ви мислите да она треба да изгледа. Пре почетка погледајте примере како би вим било јасније шта је ваш задатак. На примерима можете видети радове руског уметника Василија Кандинског, као и радове инспирисане његовом уметношћу. Такође погледајте линкове који воде ка видео запису, који вам могу помоћи да што боље решите задатак.

Линкови за задатак

https://www.youtube.com/watch?v=Bc83deRcKMo

https://www.youtube.com/watch?v=43YsRHdxIq4

Као и до сад важно је да покушате и оно што је најбитније јесте да не можете погрешити. Ваше радове као и питања везана за тему шаљете на мејл адресу / svetozarlikovno678@gmail.com

У склопу мејла послаћете oбавезно слику рада, име и презиме, одељење као и ваше мишљење о раду, шта сте хтели да постигнете,  да ли сте задовољни са исходом и које су ваше недоумице.

Рок за предају рада је 6. октобар. Уколико је потребно додатно бјаснити тему обавезно контактирати наставника на дати имејл.

Срдачан поздрав и срећан рад!

Author

Rale

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.