Драги ђаци петаци,

У овој седмици смо пратили наставу на телевизијском каналу РТС 2 (24. Инструментал; 25. Падежи; 26. Вила зида град; 27. Митолошке народне лирске песме), а на часовима у школи понављали градиво које је обрађено на телевизији, вежбали (Граматика српског језика за пети разред основне школе „Језичко благо“, стр. 65-68), домаће задатке проверили (Граматика српског језика за пети разред основне школе „Језичко благо“, стр. 68.), поновили поделу књижевности по постанку, књижевне родове и упознали се са митолошким народним лирским песмама (Читанка за пети разред основне школе „Чаролија стварања“, 142. и 143. страна).

Идуће седмице ћете радити Први школски писмени задатак, па је потребно да поново погледате телевизијски час Припрема за I школски писмени задатак и да се самостално припремите. Подсетите се шаљиве народне приче „Еро с онога свијета“ и романа „Хајдуци“. Размислите шта све чини причу. Ко су ваши ликови? Где и када се збива радња? Који догађај ће бити у центру ваше приче?

Илустрација из приручника Џо Елен Мур „Како написати причу“ Креативног центра може вам бити инспирација. Док пишете, мерите време. Не заборавите да школски час траје 30 минута и да тог дана у школу понесете пенкала и вежбанке (ако их већ нисте предали наставници). Радове написане код куће ћемо читати и коментарисати на часу како бисмо издвојили успешне уводе, разраде и закључке.

Ваша наставница Анђелка Танчић-Радосављевић

 

Author

Rale

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.